GOJI PROASPĂT, ÎN ALIMENTAȚIA COPILULUI TĂU - ANPG

GOJI PROASPĂT, ÎN ALIMENTAȚIA COPILULUI TĂU

Proaspăt, bio, de calitate. Este trio-ul pe care se bazează toți părinții atunci când vine vorba despre alimentația copiilor. Cum cei mici au nevoie de un aport zilnic de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți pentru a se putea dezvolta armonios și sănătos, părinții sunt întotdeauna în căutarea de noi produse pe care să le introducă în meniul copiilor. O sugestie potrivită pentru sezonul estival, dar și pentru cel rece, este consumul de fructe goji proaspete. Pentru cei pentru care acest fruct încă mai reprezintă o noutate, am încercat să răspundem la câteva întrebări esențiale.

Cum introduc fructele goji proaspete în meniul copilului?

Progresiv este cuvântul de bază. Fructele goji proaspete sunt indicate în alimentația copiilor datorită nenumăratelor proprietăți și beneficii pe care le au. La fel ca orice fruct nou-introdus în alimentația unui copil, și în cazul goji, se aplică formula similară. Copilul poate primi pentru început câteva fructe (3-5 fructe/zi), testăm astfel reacțiile și eventualele alergii, care pot apărea de altfel la orice aliment nou. Apoi, fructele goji proaspete pot fi consumate de copii la micul dejun sau ca gustare între mese. O variantă ar fi să adăugați fructe goji în bolul cu iaurt și cereale, la prima masă din fiecare zi. De asemenea, o recomandare potrivită este să pregătiți un smoothie gustos cu fructe goji proaspete și lapte de soia sau lapte de orez. În acest fel, îi oferiți atât un desert sănătos cât și o porție bună de energie. Din fructe goji mai puteți prepara pentru copii supe, ceaiuri, sucuri sau dulceață. Pe timp de vară este un ingredient potrivit pentru înghețata homemade.

De unde pot achiziționa fructe goji proaspete?

Dacă în trecut aceste fructe ajungeau în România doar uscate, confiate sau sub formă de ceaiuri, din culturile de peste hotare, acum există posibilitatea să consumăm fructe goji proaspete autohtone bio. Cel mai mare producător de goji românesc a reușit crearea unui circuit cu aceste fructe pe care le colectează și le livrează magazinelor din țară, existând astfel garanția că pe mesele românilor ajunge goji românesc proaspăt. Fructele pot fi cumpărate de la magazine și supermarketuri. Nu este nevoie să faceți o comandă specială și nici să căutați un anumit lanț de magazine. Fructele goji proaspete au fost introduse într-o rețea largă de supermarketuri și hypermarketuri din țară.

Care sunt beneficiile consumului de goji pentru copil?

Bombe de vitamine și nutrienți. Așa au fost descrise în literatura de specialitate fructele goji proaspete. Importanța lor în meniul copiilor pornește de la aportul de vitamine și minerale: în principal complexul de vitamina B atât de necesar în creșterea și dezvoltarea micuților, vitamina E, vitamina A,  fosfor, zinc, magneziu, seleniu. Când vine vorba de grăsimi esențiale  fructele goji proaspete conțin o doză importantă de Omega-3 și Omega-6. Introduse în alimentația copiilor, acestea se reflectă prin creșterea rezistenței la frig în sezonul rece, menținerea echilibrului în greutate, creșterea nivelului de energie, buna funcționare a sistemului respirator și urinar, dar și eliminarea toxinelor din organism. Consumul de fructe goji dimineața echilibrează astfel organismul copilului pe parcursul unei zile.

Există contraindicații pentru consumul de fructe goji în rândul copiilor?

Deși este considerat un superaliment, având numeroase beneficii pentru organism, goji trebuie consumat cu precauție sau la recomandarea medicului în anumite situații. În cazul copiilor, dacă aceștia suferă de tensiune arterială scăzută, dacă primesc medicație cu un anticoagulant, dacă au afecțiuni renale sau alergie la polen.

5 1 vote
Article Rating